Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. 

Δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου:

  1. Πιστοποιητικό Γέννησης. (Για το πιστοποιητικό γέννησης δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια οι γονείς. Φροντίζει για την (αυτεπάγγελτη) έκδοσή του ο Δ/ντης του Σχολείου μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ).
  2. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Αυτό μπορεί να είναι πχ. λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, τηλεφωνίας, κλπ) που να αναφέρει τη διεύθυνση κατοικίας ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας ή βεβαίωση Ε1 από το TAXISnet που να προκύπτει η διεύθυνση της κύριας κατοικίας.
  3. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Προσκόμηση συμπληρωμένου Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητών(Α.Δ.Υ.Μ.)(Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή είναι παιδίατροι (κυρίως) αλλά και γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι). Η προσκόμηση μπορεί να γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
  5. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.( Δε χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια από τους γονείς, προσκομίζεται από το νηπιαγωγείο)
  6. Αίτηση εγγραφής του γονέα
  7. Αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο(αν επιθυμεί).

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Για την παράδοση των δικαιολογητικών απαιτείται συνεννόηση ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο γραφείο του σχολείου.