Κατηγορίες
Προγράμματα

Συμμετοχή στο Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Αειφορίας

Το σχολείο μας και πιο συγκεκριμένα η Α΄ και Ε΄ Τάξεις, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ευθαλίας Θεοχαρίδου συμμετέχει, ύστερα από πρόσκληση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης για την Αειφορία Δρ. Α. Αφεντουλίδου στη λειτουργία του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Αειφορίας με τίτλο:«Διαβάζω τις τέχνες,διαβάζω τον κόσμο:ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα».

Πιο συγκεκριμένα σκοπός και στόχοι του Δικτύου είναι η διάπλαση ενός ενεργού και ευτυχισμένου πολίτη. Ειδικότερα επιδιώκεται: α)Γνωριμία και ευαισθητοποίηση απέναντι σε σύγχρονα ζητήματα και προβλήματα με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς β)Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αποδοχής και αλληλεπίδρασης με το διαφορετικό με στόχο την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη γ)Ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας ώστε να μπορούν να φαντάζονται έναν διαφορετικό κόσμο δ)Παρατήρηση και ευαισθητοποίηση απέναντι σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα (εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά κ.α. έργα), γνωριμία με τους δημιουργούς τους ε)Αισθητική απόλαυση και απελευθέρωση των δημιουργικών τους δυνάμεων στην παραγωγή κειμένων, μουσικών έργων, εικαστικών δημιουργημάτων, στη θεατρική έκφραση κ.λ.π.

Στην πορεία του προγράμματος θα αναρτώνται στο ιστολόγιο μας οι δράσεις των μαθητών προκειμένου να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Συναισθήματα…